klankschaal tibet gegraveerd Klankschaal Tibet gegraveerd 151 Klankschaal Tibet gegraveerd 151 Klankschaal Tibet gegraveerd 151
klankschaal tibet gegraveerd Klankschaal Tibet gegraveerd 151 Klankschaal Tibet gegraveerd 151 Klankschaal Tibet gegraveerd 151
Klankschaal Tibet gegraveerd 151
0 Review | Review toevoegen
Handgemaakte klankschaal uit Nepal 550 - 700 gram 14cm met prachtige gravering met o.a. de Om Mani Pad Me Hum mantra, aan zowel de buiten- als de binnenzijde. Elke schaal is uniek.

Verzendkosten

ÔéČ┬á4,99

Standaard levertijd

1-2 werkdagen na besteldatum

ÔéČ┬á79,99 *
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Het aantal Pergipuntjes dat je voor dit product ontvangt is 79
Variatie: Klankschaal Tibet gegraveerd 151
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Klankschaal Tibet gegraveerd 151

De handgemaakte klankschaal Tibet gegraveerd worden gemaakt in Nepal met een prachtige gravering van o.a. de Om Mani Pad Me Hum mantra, aan zowel de buiten- als de binnenzijde, de klankschalen hebben een zuivere klank met veel boventonen. 
ca 14 cm doorsnede en gewicht tussen 550 - 700 gram

Handgemaakte klankschaal van koper, tin en 8 edele metalen (Ag, Ni, Cd, Ru, Pd, Pt, Cr, Mn)

Hoe lichter de klankschaal in gewicht is hoe hoger de klank is...naarmate het gewicht van de klankschaal toeneemt hoe zwaarder de klank wordt. 
In de fysieke winkel pergibiedmeer.nl kan je de klankschalen zelf aanslaan en horen, ben je niet in de gelegenheid om naar de winkel te kunnen komen i.v.m afstand dan is er altijd de mogelijkheid om via beeldbellen met de telefoon de klankschalen te zien en te horen..


Elke schaal is uniek, design en kleur kan verschillen van de foto's.
De schalen worden handmatig vervaardigd en dus kan de diameter variëren. 
Materialen: Mix van metalen (Cu, Zn, Sn, Ag, Ni, Cd, Ru, Pd, Pt, Cr, Mn).
Klankschaal sticks apart bestellen.

De fabricage van gehamerde klankschalen is een volledig handmatig proces. Elke klankschaal wordt zorgvuldig in de juiste vorm gehamerd, waarbij diverse stadia doorlopen worden om de juiste vorm en een zuivere toon te verkrijgen. In dit proces worden eerst de verschillende metalen (koper, tin, ijzer, lood, goud en zilver) gesmolten in een oven, afhankelijk van wat het eindproduct vereist (koper en tin = brons) vormen de hoofdbestanddelen, voor de bronzen schalen, met zeer kleine percentages van de andere metalen voor de zeven metalen schalen.

Het gesmolten metaal wordt dan uit de oven gehaald en in een mal gegoten, waarna er schijven van worden gesneden van verschillende diameters en diktes, die dan verder bewerkt kunnen worden. Daarna worden de schijven met de hand gehamerd in de gewenste vorm en grootte, na precieze meting en indeling in gewicht. Een stuk of vijf schijven worden eerst op elkaar gelegd en in de oven verhit tot roodgloeiend, waarna ze een voor een met behulp van een mal in komvorm gehamerd worden.

De deskundige vaklieden kunnen dit alleen doen als het metaal roodgloeiend is, want als het teveel afkoelt wordt het broos en kunnen er scheuren ontstaan, waardoor de schaal onbruikbaar wordt. Nadat de schalen hun grove vorm hebben begint het fijne proces van afwerking. In dit stadium krijgt elke schaal haar eigen vorm en grootte, en nogmaals komt er veel fijn hamerwerk aan te pas, dus moet de schaal opnieuw roodgloeiend verhit worden om dan exact de juiste vorm en klank te krijgen. Hierna worden de schalen stuk voor stuk van buiten en van binnen geschuurd en gepolijst, en eventueel met beitels bewerkt, voor de finishing touch.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Volg ons op social media

like onze Facebook pagina voor o.a winaktie's,  product van de maand