* Pergipuntjes sparen voor korting, heel eenvoudig door een account aan te maken *
Klankschalen / Singing bowls uit Nepal
De ervaring van het luisteren naar het zingende, soms zinderende, geluid van deze  schalen heeft een heel speciaal effect op je lichaam en geest. Sommige mensen denken, dat de lichamelijke en spirituele effecten van klankschalen zich alleen voordoen als je erin gelooft, dat het een kwestie is van suggestie. Maar bij klankschalen is het niet anders dan met andere muziek: je hoeft er niet in te geloven om erdoor geraakt te worden.

Er is in eerste instantie ook niet zoveel mystieks aan: het geluid dat klankschalen voortbrengen komt tot je langs dezelfde weg en op dezelfde manier als elk ander geluid . En klankschalen kunnen diepe gevoelens losmaken. De klanken werken bovendien helend op lichaam en geest. En hoe dàt komt, is niet zo eenvoudig te verklaren. Klankschalen worden volgens de traditie gemaakt van 7 metalen die elk een heel specifiek geluid produceren, met veel boventonen en al deze klanken tezamen zorgen voor het zingen van de schaal.
Dit zijn de 7 metalen met hun betekenis:

Goud: Zon, Zilver: Maan, Kwik: Mercurius, Koper:Venus, IJzer: Mars, Tin:Jupiter, Lood:Saturnus

Deze 7 metalen tezamen brengen een geluid voort dat diep in je lichaam en geest kan doordingen en je op een heel subtiele manier kan genezen, tot rust kan brengen, vooral als het live wordt ervaren. Lichaam en geest leven òp bij klankschalen en het geluid is een beproefde manier om in een meditatieve stemming te komen

Voor onze uitgebreide klankschaal-informatie pagina klikt u op:  
klankschaal info


  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Contra-indicaties:
Hoewel klanken wonderlijk werken op ons gemoed en stemming, willen we toch even stil staan bij het feit dat klankschaal therapie niet zo maar moet beoefend worden.

Een ‘pats boem’ aanpak, waarbij klankschalen ongevraagd op het lichaam geplaatst worden, is uitgesloten bij situaties die om andere middelen of een andere aanpak vragen:

Plaats geen klankschaal op littekenweefsel. 
Kijk met alle klankschalen en gongs uit bij kinderen.Verstrek enkel korte massages.
Raak nooit de tanden of de oogbollen aan met een klankschaal. 
Bij verlamming na een trombose kunnen intense klanken een nieuwe klonter lostrillen. 
Kijk uit bij mensen met ernstige aandoeningen: hartkwalen (pacemaker!) hersenletsels, epilepsie, kanker, evenwichtsstoornissen of bij overdraagbare aandoeningen. 
Werk omzichtig met dementerende mensen. 
Mensen met afasie (verlies van spraak) reageren soms heel intens. 

Doseren is de kunst. 
Geef visueel gehandicapten een seintje mochten iets hardere klanken volgen. 
Schrik aanjagen is niet de bedoeling. 
Er zijn nog omstandigheden die een klank schaalmassage ontraden: depressie, hoge bloeddruk, brandwonden, huidinfecties, open wonden, verdachte knobbeltjes en bij spataders, phlebitis en alle koortstoestanden.
Gebruik dus steeds uw gezond verstand bij de behandeling van zieken.


Onze website gebruikt cookies uitsluitend om het bezoek te meten, we slaan géén persoonlijke gegevens op.