klankschaal dewa Klankschaal Nepal Dewa 111
klankschaal dewa Klankschaal Nepal Dewa 111
Klankschaal Nepal Dewa 111
0 Review | Review toevoegen
Klassieke, gehamerde klankschaal ca 425-475gr 12cm met een heel eigen geluid, een mooie, warme klank en wordt zeer gewaardeerd.

Verzendkosten

ÔéČ┬á4,99

Verwachte levertijd

1 maand(en)

ÔéČ┬á44,99 *
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Het aantal Pergipuntjes dat je voor dit product ontvangt is 44
Variatie: Klankschaal Nepal Dewa 111
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Klankschaal Nepal Dewa 111

De samenstelling van deze klankschaal nepal Dewa ca 425-475gr 12cm is
koper 71.5% / Tin 28% / Nikkel 0.02% / Kwik 0.01% / Zink 0.02% / IJzer 0.02% / Lood 0.001% / Zilver 0.002% / Goud 0.0001%.

Hoe lichter de klankschaal in gewicht is hoe hoger de klank is...naarmate het gewicht van de klankschaal toeneemt hoe zwaarder de klank wordt. 
In de fysieke winkel pergibiedmeer.nl kan je de klankschalen zelf aanslaan en horen, ben je niet in de gelegenheid om naar de winkel te kunnen komen i.v.m afstand dan is er altijd de mogelijkheid om via beeldbellen met de telefoon de klankschalen te zien en te horen..

Klassieke, gehamerde klankschaal uit Nepal met een heel eigen geluid, een mooie, warme klank en wordt zeer gewaardeerd. 
Handgehamerde klankschaal uit Nepal, met een wijd uitlopende vorm en een zeer bijzondere, langdurige klank. 
De fabricage van gehamerde klankschalen is een volledig handmatig proces.
Elke klankschaal wordt zorgvuldig in de juiste vorm gehamerd, waarbij diverse stadia doorlopen worden om de juiste vorm en een zuivere toon te verkrijgen.

In dit proces worden eerst de verschillende metalen (koper, tin, ijzer, lood, goud en zilver) gesmolten in een oven, afhankelijk van wat het eindproduct vereist (koper en tin = brons) vormen de hoofdbestanddelen, voor de bronzen schalen, met zeer kleine percentages van de andere metalen voor de zeven metalen schalen.
Het gesmolten metaal wordt dan uit de oven gehaald en in een mal gegoten, waarna er schijven van worden gesneden van verschillende diameters en diktes, die dan verder bewerkt kunnen worden.

Daarna worden de schijven met de hand gehamerd in de gewenste vorm en grootte, na precieze meting en indeling in gewicht. Een stuk of vijf schijven worden eerst op elkaar gelegd en in de oven verhit tot roodgloeiend, waarna ze een voor een met behulp van een mal in komvorm gehamerd worden.
De deskundige vaklieden kunnen dit alleen doen als het metaal roodgloeiend is, want als het teveel afkoelt wordt het broos en kunnen er scheuren ontstaan, waardoor de schaal onbruikbaar wordt.

Nadat de schalen hun grove vorm hebben begint het fijne proces van afwerking. In dit stadium krijgt elke schaal haar eigen vorm en grootte, en nogmaals komt er veel fijn hamerwerk aan te pas, dus moet de schaal opnieuw roodgloeiend verhit worden om dan exact de juiste vorm en klank te krijgen. Hierna worden de schalen stuk voor stuk van buiten en van binnen geschuurd en gepolijst, en eventueel met beitels bewerkt, voor de finishing touch.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Volg ons op social media

like onze Facebook pagina voor o.a winaktie's,  product van de maand