Webwinkel Keurmerk
Pergibiedmeer is de online speciaalzaak op het gebied van goedkope meditatiekussens van hoge kwaliteit, tevens hepen wij u graag in onze fysieke speciaalzaak.

Een meditatiekussen of meditatiebankje helpt mee om de juiste houding aan te nemen waardoor een meditatieve toestand het beste tot uiting kan komen.. 

Zitten op een meditatiekussen
Het is goed om op de grond te zitten met een meditatiekussen. Het is belangrijk om de rug zo recht te mogelijk houden en lichaam en geest te ontspannen.

De hoogte en breedte van meditatiekussens of meditatiebankjes heeft te maken met de lichaamsbouw en soepelheid van de beoefenaar.

Mensen die veel mediteren en flexibele spieren hebben zitten graag zo laag mogelijk.  Als het lichaam die bouw niet heeft is het juist prettiger om hoger te zitten. 
Wereldwijd is de meest gebruikte maat circa 12 tot 17 cm hoog met een diameter van 33 cm.


De kleur van de meditatiekussens
Over smaak valt niet te twisten maar achter een kleur zit wel veel betekenis.
Kijkt u vooral eens bij de chakra’s. Op deze site zult u daar meer over te weten te komen.
Gaat de wens uit naar een rustige (sattva energie) kleur of juist naar een vurige kleur (rajas).  De meest verkochte kussens zijn van één bepaalde kleur, maar natuurlijk zijn er ook kussens met een combinatie van kleuren, met motieven en met een mooie opdruk.

Bijpassende matten
Voor extra comfort tijdens de meditatie kunt u naast uw kussen een meditatiemat gebruiken om uw knieën en voeten te ontzien. Er zijn zelfs enkele sets waarbij kussen en mat op elkaar afgestemd zijn qua kleur

Materiaalkeuze
De stof van de hoezen van de meditatiekussens die wij in ons programma hebben opgenomen, hebben allemaal een hoge kwaliteitsnorm. Meestal zijn ze vervaardigd van hoogwaardig biologisch katoen. Ook zijn er kussens in een velours- of polyesteruitvoering.
Sommige meditatiekussens hebben een binnenhoes. In ieder geval kunnen alle meditatiekussens open gemaakt worden, zodat de hoes gewassen kan worden. De meditatiekussens zijn gemaakt van katoen, voor het reinigen van de hoezen gelden de gebruikelijke wasvoorschriften..

Vulling van een meditatiekussen
Boekweitkaf (doppen,pitten) wordt het meest gebruikt als vulling. Het is veerkrachtig en verkoelend en zit prettig. Boekweitkaf is duurzaam en blijft lang goed. Na veelvuldig gebruik slijt de vulling iets en kan er een klein hoeveelheid in het kussen worden toegevoegd. Het is goed de boekweitvulling er uit te halen om deze eens in de 1 á 2 jaar te laten ademen.

Assortiment
Wij hebben een enorm assortiment meditatie-kussens in de standaardmaat van 33 centimeter doorsnede en varierend in hoogte tussen de 12 en 17 centimeter.
Maar ook bent u bij ons op de juiste website voor de 'speciale' kussens zoals de 'maankussens', reis-/kinderkussens en de polyesterkussens voor meditatie in de buitenlucht.
Daarnaast hebben wij enkele handige accessoires zoals reistassen, meditatiekussenkrukjes en boekweitkaf voor het bij-/opnieuwvullen van de kussens.
Om het overzichtelijk te houden hebben wij alles handig verdeeld in twee bestelrubrieken.


Laatst bekeken producten


| Meer

Onze website gebruikt cookies uitsluitend om het bezoek te meten, we slaan géén persoonlijke gegevens op.