Mediteren ontstresst

Mediteren ontstresst

Mediteer om bewuster te zijn van lichaam en geest

We ontvangen dagelijks veel prikkels van o.a elektronische social media, op ons werk of school, winkelen, verjaardagen of andere feestjes.
Daarom vindt jij het misschien moeilijk aandacht voor iets te hebben. Aandachtsstoornissen komen steeds vaker voor onder volwassenen. 
Als jij je overbelast voelt, kun jij je heerlijk van de buitenwereld 'afsluiten'. 

Wanneer je veel tegelijk moet doen en vaak haast hebt, kun je merken dat je geen volle aandacht meer voor iets kunt opbrengen.
Probeer meditatie voor volle aandacht te doen als je jou zintuigen wilt stimuleren en je leven wilt verrijken. 
Leer in het heden te leven en het leven dat je leidt te waarderen.

Mediteer om jou emoties in evenwicht te brengen.

Als je een leven vol stress leidt, kun je gemakkelijk een probleem met de emotie woede krijgen. Je maakt wellicht lange dagen en het leven wordt steeds duurder, het is dus geen wonder dat je gespannen bent en snel kwaad wordt.
De onrust in de wereld kan je ook ongerust maken. Of ben je gauw jaloers op het succes van anderen?

Mediteer als jij bewust wilt zijn van jou emoties en jou emotionele patronen wilt volgen. Je merkt misschien dat sommige meditaties jou helpen negatieve emoties om te vormen in positieve. Gemoedsrust en minder emotionele reacties zijn weldadige effecten op de lange termijn van mediteren.

Meditatie tips....

Er zijn veel methoden om te mediteren maar het beste is om je eigen manier te vinden....vergeet niet dat een heerlijke boswandeling, douchen, ja zelfs strijken een vorm van meditatie is.
Kies je ervoor om thuis alleen op een meditatiekussen te zitten dan geven wij hier enkele tips om je misschien verder te kunnen helpen.

** Zorg ervoor dat je volledig in rust een meditatie ingaat, kies een plek waar jij je prettig voelt en niet gestoord wordt, zet je telefoon op niet storen.
Een rustig muziekje en een lekker geurende wierook kunnen je hierbij helpen, omdat gelukkig niet iedereen hetzelfde is, zal dat ook per persoon verschillen.....

Een goed meditatiekussen of bankje kan je helpen om de houding vast te houden.
* Ga zo zitten dat je je lichaam kunt vergeten. Wat is gemakkelijk zitten? Als jij je lichaam vergeet zit je gemakkelijk.
* Ga in gedachte langs al je ledematen, romp en hoofd en controleer of deze ontspannen zijn.
* Let op je ademhaling, volg de luchtstroom in je gedachte en probeer vanuit je buik adem te halen.

Ga niet voor een bepaald resultaat, laat het gebeuren. Komen er gedachten op, laat ze maar komen.
Zie de gedachten als wolken die langs een heldere hemel drijven, bekijk ze op afstand en laat ze rustig uit beeld drijven.
Na verloop van tijd ga je merken dat "tussen je gedachte in" je momenten van stilte en ontspanning ervaart.
Dit is een mooi begin en deze momenten worden langer naarmate je vaker mediteert. Overhaast het niet en wordt niet ongeduldig als het niet direct lukt, volgende keer beter....
Als je bijkomt uit je meditatie kom dan rustig bij in stilte en een kopje warme yogi tea.
©pergibiedmeer.nl

    17-03-2020 16:01     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Volg ons op social media

like onze Facebook pagina voor o.a winaktie's,  product van de maand