Eén van de meest bekende Satya wierooken is de Sai Baba Nag Champa Agarbatti. Er wordt gezegd dat deze Nag Champa de beste en de meest verkochte wierook ter wereld is. Velen denken dat de bekende Guru "Sai Baba" de bedenker, of zelfs de producent, van dit wierookmerk is. Dit klopt niet. Sai Baba heeft deze wierook wel beroemd gemaakt en wordt als "beschermheer" van deze wierook gezien. Er wordt gezegd dat deze wierook onder zijn supervisie gemaakt wordt.

Een korte uitleg van de betekenis van deze merknaam:

  • Satya        : waarheid.

  • Sa             : Goddelijk.

  • ai / ayi       : moeder.

  • Baba         : vader.

  •  Agarbatti   : wierook aan stokjes (daarentegen is dhoop: wierook zonder stokjes).  2 / 2  Bezig met laden...
  1  2   

De oorsprong van Nag Champa ligt in India. Nag Champa is de naam van een wierooksoort (dus geen wierookmerk, het merk is Satya). Champa is de gele bloem van de Champac (of Champaka) boom die gebruikt wordt om het typische aroma aan deze wierooksoort te geven.
Er is een plaats met de naam Chamba, in het gelijknamige district dat in het westen van de Himalaya ligt. Deze plaats, die vroeger Champa heette en waar veel Champaka-bomen groeien, werd (en wordt misschien nog steeds.....) door de godin Champavati (beter bekend als Chameshni) bewaakt. Hier kan mogelijk de naam Champa van af stammen. Nag betekent in India letterlijk "Cobra". Misschien dat dit slaat op de kronkelende rook van wierook?
 | Meer

Onze website gebruikt cookies uitsluitend om het bezoek te meten, we slaan géén persoonlijke gegevens op.