Klankschaal Tibet gegraveerd 400 - 550 gr

Klankschaal Tibet gegraveerd 400 - 550 gr
0 Reviews | Review toevoegen

Handgemaakte klankschaal uit Nepal met prachtige gravering met o.a. de Om Mani Pad Me Hum mantra, aan zowel de buiten- als de binnenzijde. Elke schaal is uniek, design en kleur kan verschillen van de

Verzendkosten

€ 3,99 

Verwachte levertijd

1 maand(en)

€ 46,99 *
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Het aantal Pergipuntjes dat je voor dit product ontvangt is 46
Variatie: Klankschaal Tibet gegraveerd 400 - 550 gr
Op verlanglijst
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Klankschaal Tibet gegraveerd 400 - 550 gr

Handgemaakte klankschaal uit Nepal met een prachtige gravering van o.a. de Om Mani Pad Me Hum mantra, aan zowel de buiten- als de binnenzijde, de klankschalen hebben een zuivere klank met veel boventonen. 
ca 12,5 cm doorsnede en gewicht tussen 400 - 550 gram

Handgemaakte klankschaal van koper, tin en 8 edele metalen (Ag, Ni, Cd, Ru, Pd, Pt, Cr, Mn).

Elke schaal is uniek, design en kleur kan verschillen van de foto's.
De schalen worden handmatig vervaardigd en dus kan de diameter variëren. 
Materialen: Mix van metalen (Cu, Zn, Sn, Ag, Ni, Cd, Ru, Pd, Pt, Cr, Mn).
Klankschaal sticks apart bestellen.

De fabricage van gehamerde klankschalen is een volledig handmatig proces. Elke klankschaal wordt zorgvuldig in de juiste vorm gehamerd, waarbij diverse stadia doorlopen worden om de juiste vorm en een zuivere toon te verkrijgen. In dit proces worden eerst de verschillende metalen (koper, tin, ijzer, lood, goud en zilver) gesmolten in een oven, afhankelijk van wat het eindproduct vereist (koper en tin = brons) vormen de hoofdbestanddelen, voor de bronzen schalen, met zeer kleine percentages van de andere metalen voor de zeven metalen schalen. Het gesmolten metaal wordt dan uit de oven gehaald en in een mal gegoten, waarna er schijven van worden gesneden van verschillende diameters en diktes, die dan verder bewerkt kunnen worden. Daarna worden de schijven met de hand gehamerd in de gewenste vorm en grootte, na precieze meting en indeling in gewicht. Een stuk of vijf schijven worden eerst op elkaar gelegd en in de oven verhit tot roodgloeiend, waarna ze een voor een met behulp van een mal in komvorm gehamerd worden. De deskundige vaklieden kunnen dit alleen doen als het metaal roodgloeiend is, want als het teveel afkoelt wordt het broos en kunnen er scheuren ontstaan, waardoor de schaal onbruikbaar wordt. Nadat de schalen hun grove vorm hebben begint het fijne proces van afwerking. In dit stadium krijgt elke schaal haar eigen vorm en grootte, en nogmaals komt er veel fijn hamerwerk aan te pas, dus moet de schaal opnieuw roodgloeiend verhit worden om dan exact de juiste vorm en klank te krijgen. Hierna worden de schalen stuk voor stuk van buiten en van binnen geschuurd en gepolijst, en eventueel met beitels bewerkt, voor de finishing touch.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Meest bekeken producten

Volg ons op social media

like onze Facebook pagina voor o.a winaktie's,  product van de maand